KM 2015 bilder


Leksands Parkgolfklubb

Insjöns Parkgolfbana  

Vattberget i Insjön, Sweden


Klubbmästerskapen

Leksandsparkgolf 2015

INSJÖN


Leksands Parkgolfklubb växer och frodas. Klubben kan nu räkna in ett 90-tal medlemmar och planer finns på att åka till Japan och spela mästerskap.


Varje onsdag kväll träffas parkgolfarna på Vattberget i Insjön. Där finns Sveriges hittills enda permanenta parkgolfbana.


- Fast det kan komma att bli en i Orsa också inom kort. Representanter har varit här och tittat, berättar klubbens ordförande Bertil Daniels, Det har gått drygt 10 år sedan parkgolfen gjorde sitt intåg i Leksand och förutom "vardagsträffarna" så spelas det mästerskap nästan varje gång det kommer japanskt besök från Tobetsu eller Japanska ambassaden i Stockholm.


Nu senast var nya borgmästaren i Tobestsu Mr Masaki Miyaji tillsammans med planeringschef Michihiro Hasegawa med när Leksands Parkgolfklubb spelade klubbmästerskap.


- Otroligt roligt och hedrande att ha sådant fint besök som slog ut de första bollarna, säger Daniels Han är också mycket glad över det intresse som parkgolfen rönt bland flera ungdomar.


Bland annat var det en junior som vann klubbmästerskapet - Johan Solarfs.


- Det var kul att vinna KM, men jag hade tur också. Lyckades med en hole in one, berättar han.


Kompisen Adam Hahne gillar också parkgolf.


- Man vet aldrig vad som händer. Du kan göra ett perfekt utslag och så studsar bollen på en kotte när du ska putta! klubbmästerskapet på Vattberget i Insjön lockade 34 deltagare.


- Det betyder att halva klubben var med och spelade. Det tror jag är unikt! säger Bertil Daniels Unik är också vänskapen mellan Leksand och vänorten Tobetsu och vid 30 års jubileet 2017 planerar Leksands Parkgolfklubb finnas med på plats och fira.


- Vi hoppas naturligtvis också kunna spela en landskamp tillsammans med våra japanska vänner, säger Bertil Daniels.


Under tiden forsätter klubben att träffas och spela varje onsdagskväll och alla som är intresserade är välkomna. Klockan 19 brukar man ses, men i takt med att mörkret faller så kan starttiden ändras till 17:00.


Här nedan några resultat från KM i parkgolf.


1) Johan Solarfs 50 slag. 2) Bertil Daniels 51 slag. 3) Joel Söderholm, Ove Sjörs, Roger Dahlfors 52 slag.


Bästa dam: 12) Åsa Sjörs 61 slag.


Alla resultat finns på www.leksandsparkgolf.se


Vad är parkgolf?


Historik: Uppfanns i Japan 1983.


Tanken: Att alla ska kunna spela golf - även om man bor i tätort långt från golfbanor


Banan: Har nio hål som är betydligt kortare än vid vanlig bangolf. Klubban är också kortare och hålen större liksom bollen.


Vinner: Gör den som slår minst slag.


Källa: Falu-Kuriren 2015


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Acceptera